Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wiskunde formules

De lijn k loopt door het punt A (0,3) en is evenwijdig met de lijn l:
y =2x- 8

a)Stel de formule van de lijn k op.
b)In wel punt snijdt de lijn m: y= 4x +8 de x-as ? En in welk punt de y-as?

angela
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 mei 2006

Antwoord

Beste Angela,

Ken je de formule van een lijn door een punt en met een gegeven richtingscoëfficiënt? Dan kan je deel a al oplossen als je weet dat je de rico m van een lijn kan aflezen als de coëfficiënt van x in: y = mx + b, dus m.

Voor b: het snijpunt met de x-as vind je door y gelijk te stellen aan 0 en op te lossen naar x. Omgekeerd vind je het snijpunt met de y-as door x gelijk te stellen aan 0 en op te lossen naar y.

Voor meer hulp zul je eerst zelf wat moeten laten zien. Toon eens wat je probeert en hoever je geraakt, tenzij je er nu al aan uitkomt natuulijk

mvg,
Tom

td
maandag 29 mei 2006

©2001-2025 WisFaq