Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenpuzzel

_ _ · _ _ 7 = ABCD
_ _ · _ _ 8 = ABCD

In beide producten komen de getallen 1 t/m 9 éénmaal voor. Vervolledig de twee vergelijkingen zodat de uitkomsten hetzelfde zijn.

Torste
Ouder - zaterdag 27 mei 2006

Antwoord

Niks dat een computer niet kan

De eerste opgave heeft als oplossingen

18 x 297 = 5346
28 x 157 = 4396

De tweede opgave heeft als oplossingen

27 x 198 = 5346
42 x 138 = 5796

zodat de oplossing van het totale probleem wel duidelijk is.

Natuurlijk zal hier ook wel een redenering bestaan op basis van wat modulorekenen, maar ik heb ergens het vermoeden dat je alleen geinteresseerd bent in de oplossing...

cl
woensdag 31 mei 2006

©2001-2024 WisFaq