Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 31805 

Re: Bereken van de interest

Toevallig stuitte ik op pas heden op deze vraag en bijbehorend antwoord. Ik ben het niet met het antwoord eens. Als je 100.000 Euro 10 jaar lang tegen 3,04% uitzet bij een (internet)spaarbank, heb je 139.702,86 Euro. Het gaat dus om het begrip rendement. Volgens mij moet rendement berekend worden op basis van samengestelde interest en niet gewoon vlak, dwz winst(=kapitaalvermeerdering) gedeeld door aantal jaren. Anders zou het rendement bij de spaarbank hoger zijn dan de rente
Op een, twee jaartjes maakt dat niet zoveel uit, maar meer jaren resulteren in grote verschillen!

Dirk O
Iets anders - vrijdag 26 mei 2006

Antwoord

100000*1.0304^10=134914 (en dat is bijna 134921, verschil door afronden)
100000*1.034^10=139702,88
Je hebt kennelijk als rentepercentage 3,4% genoemen i.p.v. 3,04%

hk
vrijdag 26 mei 2006

©2001-2024 WisFaq