Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel vergelijkingen

In een dubbeldeksbus zitten boven driemaal zoveel mensen als beneden. Als één van de passagiers die beneden zit, naar boven gaat, dan zijn boven viermaal zoveel mensen als beneden. Hoeveel passagiers vervoert de dubbeldekker?
Hoe zet je dit om in stelsel vergelijkingen?
Ik denk dat het zo moet:
y=3x
y+1=4x-4
Verbeter me als het moet
Alvast bedankt

gio
3de graad ASO - maandag 22 mei 2006

Antwoord

Als er eerst 'x' mensen onderin de bus zitten dan zitten er boven '3x' mensen. Als er 1 naar boven gaat zitten er onderin de bus 'x-1' mensen en boven in de bus '3x+1'. Er geldt:

4(x-1)=3x+1

Nu heb ik helemaal geen stelsel gebruikt...
Maar zoals jij 't doet kan 't ook... reken maar na!

WvR
maandag 22 mei 2006

©2001-2024 WisFaq