Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45509 

Re: Re: Exponentiële vergelijkingen de rekenregels bewijzen

Dank je wel.
Bestaat er ook een bewijs om de logaritme regel te bewijzen?
log(xk) = k·log(x) mits x groter dan 0

Bram
3de graad ASO - maandag 22 mei 2006

Antwoord

Jawel, zo'n bewijs bestaat.
Bedenk wat alog(b) betekent:
alog(b) = p Û ap = b
Voor de gewone log (wat eigenlijk een 10log is) betekent dit dus:
log(x) = p Û 10p = x
Verhef nu beide leden van de vergelijking tot de k-de macht, en kijk eens of je het dan zelf kunt afmaken.
succes,

Anneke
maandag 22 mei 2006

©2001-2024 WisFaq