Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 vergelijkingen met 2 onbekende

hoe bereken je dit? x·y=(x+6)·(y-2)=(x-2)·(y+1)hoe krijg ik x en y en hoe werk je het uit?
Antwoord
Op Oppervlakte rechthoek blijft gelijk had ik toch bedacht dat het 2 vergelijkingen zijn met 2 onbekenden.

Werk de haakjes weg bij:
x·y=(x+6)(y-2)
en
x·y=(x-2)(y+1)
Je zult zien dat de term x·y bij de vergelijkingen precies tegen elkaar wegvallen. Je krijgt dan een stelsel van twee vergelijkingen met twee onbekenden.

ik snap het nog steeds niet,kan het michien uitgelegd worden met een voorbeeld???

bert b
Leerling mbo - donderdag 18 mei 2006

Antwoord

Je kan toch wel de haakjes wegwerken van:
x·y=(x+6)(y-2)
en
x·y=(x-2)(y+1)

Doe dat eerst maar 's... en doe dat dan via 'reageren' op deze vraag! Via het knopje reageren. Dank u!

WvR
donderdag 18 mei 2006

©2001-2024 WisFaq