Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Extremavraagstukken

De omtrek van een gelijkbenige driehoek is 20 m. Welke afmetingen heeft deze driehoek als de oppervlakte maximaal is?

Steffy
3de graad ASO - woensdag 17 mei 2006

Antwoord

Maak eerst een tekening:

q45422img1.gif

Met AC=BC=x en AB=20-2x kan je een formule opstellen voor de oppervlakte van de driehoek uitgedrukt in 'x'. Differentiëren... maximum bepalen... en je bent er. De uitkomst is nogal teleurstellend... vind ik...

WvR
woensdag 17 mei 2006

 Re: Extremavraagstukken 

©2001-2024 WisFaq