Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Driehoek oppervlakte

De oppervlakte van een driehoek wordt 13 cm2 kleiner wanneer we de basis 3 cm kleiner en de hoogte 2 cm groter maken. Maakt men echter de basis 5 cm kleiner en de hoogte 4 cm groter, dan wordt de oppervlakte 18 cm2 kleiner.
Bereken van elke driehoek basis, hoogte, en oppervlakte.

bert b
Leerling mbo - woensdag 17 mei 2006

Antwoord

Noem de basis b en de hoogte h. Er geldt:
O=1/2bh
O=1/2(b-3)(h+2)+13
O=1/2(b-5)(h+4)+18
Drie vergelijkingen met drie onbekenden. Oplossen en je bent er...

WvR
woensdag 17 mei 2006

©2001-2024 WisFaq