Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Re: Gemiddelde en standaardafwijking

Ok bedankt, het eerste lukte, bij het tweede weet ik eigenlijk niet goed wat doen. Ik veronderstel dat n = 100 en p= (1/6)5 omdat men met 5 dobbelstenen gooit. Hoeveel is k dan? Als ik de site volg waar je me heen stuurde. moet ik P(X = 1), P(X = 2)...,P(X = 6) invullen. Zou je nog even kunnen helpen?

Pie
Overige TSO-BSO - maandag 15 mei 2006

Antwoord

Je stochast is het aantal zessen dat je gooit. De kans op een zes is 1/6 en het aantal experimenten is 5. Dus:

X:aantal zessen
p=1/6
n=5

De rest is een kwestie van het invullen van de formules:

q45377img1.gif

Ter controle:

WvR
maandag 15 mei 2006

©2001-2024 WisFaq