Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het gebruik van een logaritmetabel

Ik versta niet goed hoe je een logaritmetabel gebruikt, omdat ik niet snap waar de getallen links en bovenaan voor staan. Ik heb al opgezocht op het internet, maar ik vind nergens een duidelijke uitleg die mij in staat stelt om zo een tabel te gebruiken.

Lies
3de graad ASO - zondag 14 mei 2006

Antwoord

Met een logaritmetabel kan je getallen omzetten in de logaritme van dat getal (en andersom). We zullen 's een voorbeeld doen:

Neem aan dat je log(112,7) wilt weten.. dan kijk je in de tabel:

q45355img1.gif

We zien: log(112,7)=2,05192
Zoals je ziet moet je de 'eerste' twee zelf bedenken! Op dezelfde plek kan je aflezen dat:
log(11,27)=1,05192
log(1,127)=0,05192

Hopelijk helpt dat een beetje...

WvR
zondag 14 mei 2006

©2001-2024 WisFaq