Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11667 

Re: Regula falsi

Hallo,
ik snap bij het antwoord hierboven dat geldt: de richtingscoefficient van deze lijn is (f(x2)-f(x1))/(x2-x1). Alleen snap ik dan op de een of andere manier niet hoe je dan kunt zeggen 'De vergelijking van deze lijn wordt dus: y-f(x1)=(f(x2)-f(x1))/(x2-x1)·(x-x1)'.
Hoe kom ik hieraan?

Alvast bedankt,
Janneke

Jannek
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 14 mei 2006

Antwoord

dag Janneke,

De algemene vergelijking van een lijn met richtingscoëfficiënt m door het punt (a,b) is:
y - b = m·(x - a)
Je kunt dit aantonen door te bedenken dat de richtingscoëfficiënt juist gelijk is aan de toename van de y-waarden gedeeld door de toename van de x-waarden.
Voor een willekeurig punt (x,y) geldt dan:
(y-b)/(x-a) = m
dus...
Snap je nu die stap?
succes,

Anneke
zondag 14 mei 2006

©2001-2024 WisFaq