Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 45334 

Re: Re: Simpelste curve fitting

Dank, heb ik gedaan.
Eigenlijk heb ik wel 20 punten en liggen onegveer op een rechte lijn.
De lijn moet door de oorspong gaan.
Ik heb bij regreesie zitten kijken en de volgende gegevens uitgerekend.
\int{}x =
\int{}y =
\int{}xy =
\int{}(x2) =
(\int{}x)2 =
\int{}(y2) =
(\int{}y)2 =
\int{}n =

Als ik van y = m · x
m wil hebben is dat dan: m = \int{}(xy)/(\int{}x2)

Arjan
Leerling mbo - vrijdag 12 mei 2006

Antwoord

Je hebt een aantal statistische berekeningen met twee variabelen gemaakt. In uw geval moet er een lineaire regressie uitgevoerd worden.

LL
vrijdag 12 mei 2006

 Re: Re: Re: Simpelste curve fitting 

©2001-2025 WisFaq