Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 20822 

Re: Goniometrische vergelijkingen

Hallo,

Ik zit zelf met vergelijkbare vergelijkingen te knutselen, en dit hielp mij goed op weg. Ik vraag mij alleen af hoe jullie 2sinxcosx-cosx=0 herschrijven tot cosx(2sinx - 1) = 0. En in die laatste zit toch geen product, of zie ik dat verkeerd?

Dit is voor mij een vreselijk onderwerp, dus zou u zoveel 'jip en janneke' taal willen gebruiken? Alvast bedankt!

Hans
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 11 mei 2006

Antwoord

Je kan sinx en cosx zien als factoren! Eigenlijk staat er dit:

2ab-b=0
b(2a-1)=0
Enz...

Dan is het (waarschijnlijk) geen probleem. Maar met a=sinx en b=cosx is dat precies wat ik doe! Hopelijk helpt dat! Goede vraag!

WvR
donderdag 11 mei 2006

©2001-2024 WisFaq