Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Simpelste curve fitting

Hallo,

Ik heb een reeks met punten (x1,y1) (x2,y2) etc die op een rechte lijn ligen (waarschijnlijk).
Ik wil de simpelste lineaire regressie toepassen dus y=m*x
Hoe bepaal ik m?

Dank student Arjan

Arjan
Leerling mbo - donderdag 11 mei 2006

Antwoord

Dagt Arjan

m = (y2-y1)/(x2-x1)
Het voorschrift y = m.x geldt enkel als de rechte ook het punt (0,0) bevat.
Zoniet wordt het voorschrift :
y-y1 = m.(x-x1)

LL
donderdag 11 mei 2006

 Re: Simpelste curve fitting 

©2001-2024 WisFaq