Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ontbinden in factoren

Kan iemand deze oef oplossen voor mij en er uitleg bij geven want ik versta ze niet:

9x³+6x²-5x-2

de wil
2de graad ASO - woensdag 10 mei 2006

Antwoord

Het is meestal een goed plan om te kijken of x=1 of x=-1 nul oplevert (factorstelling!). In dit geval geldt dit voor x=-1. Dat betekent dat je kan ontbinden met (x+1).

q45306img1.gif

Dat kan je ook zelf proberen met:

WvR
woensdag 10 mei 2006

©2001-2024 WisFaq