Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule oplossen

hallo wisfaqer,

50,0·10-3·x+11,7·x=1,35·10-2

hieruit bereken je x=1,16·10-3

ik snap vooral van de laastste stappen helemaal niks (denk dat ik heel uitgebreide uitleg nodig heb )....

anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 mei 2006

Antwoord

Eigenlijk staat er zoiets als:

3x+2x=10

Wat zou je dan doen?

5x=10 (gelijksoortige termen samennemen)
x=2 (links en rechts delen door 5)

Hier gaat het precies zo!

50,0·10-3·x+11,7·x=1,35·10-2
11,75·x=1,35·10-2
x=1,15·10-3

WvR
zondag 14 mei 2006

©2001-2024 WisFaq