Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 vergelijkingen met 2 onbekenden maar als argument van sin en cos

Ik heb 2 vergelijkingen met twee onbekenden (hoek a en b) maar dezen komen voor als argument van zowel sinus als cosinus. Is dit oplosbaar? (C1 en C2 zijn constanten)

cos(a) - cos(b) = C1
sin(a) - sin(b) = C2

Roan
Iets anders - maandag 8 mei 2006

Antwoord

Roan,
Toepassing van Simpson's formules geeft:tan((a-b)/2)=C.Op te lossen bij gegeven C.
Groetend,

kn
dinsdag 9 mei 2006

 Re: 2 vergelijkingen met 2 onbekenden maar als argument van sin en cos 

©2001-2024 WisFaq