Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

yx=xy

Dit is de opgave, kunnen jullie me misschien helpen?:

Find d2y/dx2 for implicit function given by the equation:

xy=yx

dus f(x)=xy - yx = 0 maar dan?

bij voorbaat dank, Johan

Johan
Student universiteit - zaterdag 6 mei 2006

Antwoord

Johan,
Uit xy=yx volgt:ylnx=xlny.Differentiëren naar x geeft:
y'lnx+y/x=lny+(x/y)y'.Hieruit volgt y'=dy/dx.Nogmaals diff.geeft y''.
Groetend,

kn
zaterdag 6 mei 2006

©2001-2024 WisFaq