\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 45182 Re: Verwachtingswaarde kans om te winnen: 1/37 als je wint heb je 3600-100 BEF = 3500 BEF kans om te verliezen: 36/37 verlies is dan: 100 BEF Er zijn 37 mogelijke gevallen, die allemaal met kans 1/37 optreden. De verwachting van de uitkomst van de worp is dus (1/37)+(2/37)+...+(37/37) = 19 Dit klopt niet echt met hetgeen ik uit moet komen. Wat doe ik mis en is er ook geen snelle methode voor met behulp van mijn TI-83? Grtz. Pie Overige TSO-BSO - woensdag 3 mei 2006 Antwoord Beste Pie, Je begint goed, stel verlies voor door -100 en pas nu toe: E(x) = å pixi Hierbij is xi de 'winst' (neem dus winst positief en verlies negatief) en pi de bijbehorende kans. Probeer je nog even? mvg, Tom td woensdag 3 mei 2006 Re: Re: Verwachtingswaarde ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
kans om te winnen: 1/37 als je wint heb je 3600-100 BEF = 3500 BEF kans om te verliezen: 36/37 verlies is dan: 100 BEF Er zijn 37 mogelijke gevallen, die allemaal met kans 1/37 optreden. De verwachting van de uitkomst van de worp is dus (1/37)+(2/37)+...+(37/37) = 19 Dit klopt niet echt met hetgeen ik uit moet komen. Wat doe ik mis en is er ook geen snelle methode voor met behulp van mijn TI-83? Grtz. Pie Overige TSO-BSO - woensdag 3 mei 2006
Pie Overige TSO-BSO - woensdag 3 mei 2006
Beste Pie, Je begint goed, stel verlies voor door -100 en pas nu toe: E(x) = å pixi Hierbij is xi de 'winst' (neem dus winst positief en verlies negatief) en pi de bijbehorende kans. Probeer je nog even? mvg, Tom td woensdag 3 mei 2006
td woensdag 3 mei 2006
©2001-2024 WisFaq