Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gamma-functies

L.S.,

Mijn vraag heeft betrekking op de definitie van 'de' gamma-functie. G(x)=òt...x-1 e...-t, de integraal is voor t van 0 tot oneindig. Mijn vraag gaat over de eerste exponent. Waarom is deze als x-1 gedefineerd en niet'gewoon' als x. Dan geldtG(x) = x! i.p.v. G(x+1) = x!, etc.(de andere eigenschappen zijn nog steeds makkelijk uit te drukken).
Is dit historisch of heeft het ook een wiskundig doel.
Bij voorbaat dank!

Mvg, Jan Stam

Jan St
Student universiteit - maandag 1 mei 2006

Antwoord

Volgens http://mathworld.wolfram.com/GammaFunction.html is het de schuld van Legendre...

WvR
maandag 1 mei 2006

©2001-2024 WisFaq