Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule van Euler

Weten jullie misschien hoe Euler aan zijn formule komt? En hoe kun je deze formule aantonen?
Alvast bedankt.

bella
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 april 2006

Antwoord

Beste Bella,

Deze specifieke formule volgt uit de meer algemene gelijkheid:

eix = cos(x) + i.sin(x)

Neem hierin x = p en je krijgt eip = -1 waaruit de formule direct volgt.
Twee bewijzen van die algemene gelijkheid vind je op deze pagina maar dat is al behoorlijk gevorderd.

mvg,
Tom

td
zaterdag 29 april 2006

©2001-2025 WisFaq