Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuksplitsing mbv limieten

een functie F(s)=T(s)/N(s) is te splitsen in functies A1/s-p1 etc. etc.

Vervolgens wordt er afgeleidt dat A=T(p1)/N'(p1), wat ook nog te volgen is.

Alleen voor een functie als F(s)=4s2+12s+4/s(s+2)2=A1/s+B1/(s+2)2+C1/(s+2) loop is bij het uitreken van C vast.

Frank
Student hbo - zaterdag 29 april 2006

Antwoord

Hallo

Je vindt dus dat A1=1 en B1=2
Zet nu de drie breuken terug op gelijke noemer s(s+2)2
De teller is dan (1+C1)s2 + (2C1+6)s + 4
Deze moet gelijk zijn aan de oorspronkelijke teller 4s2+12s+4.
Dus 1+C1=4 waaruit C1=3
Merk op dat ook de coëfficiënten van s gelijk zijn.

LL
zaterdag 29 april 2006

©2001-2024 WisFaq