\require{AMSmath} Vierkant kalender dinsdag 30 maart 1999 ik weet dat je dit met volledige inductie moet maken en ik moet het nu alleen nog bewijzen voor n=n+1 maar ik weet niet hoe ik verder moet...F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2((n+1)-1))+F(2(n+1))=F(2(n+1))-1= F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2n)+F(2n+2)=F(2n+3)-1ik heb echt geen idee hoe ik verder moet en zouden jullie mij misschien kunnen zeggen hoe het wel moet?alvast bedankt jef 3de graad ASO - maandag 24 april 2006 Antwoord Als geldt: F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2n)=F(2n+1)-1 voor nLaat zien dat dit ook geldt voor n+1:F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2n)+F(2n+2)=F(2n+3)-1F(2n+1)-1+F(2n+2)=F(2n+3)-1F(2n+1)+F(2n+2)=F(2n+3)Dat komt me bekend voor... WvR maandag 24 april 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik weet dat je dit met volledige inductie moet maken en ik moet het nu alleen nog bewijzen voor n=n+1 maar ik weet niet hoe ik verder moet...F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2((n+1)-1))+F(2(n+1))=F(2(n+1))-1= F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2n)+F(2n+2)=F(2n+3)-1ik heb echt geen idee hoe ik verder moet en zouden jullie mij misschien kunnen zeggen hoe het wel moet?alvast bedankt jef 3de graad ASO - maandag 24 april 2006
jef 3de graad ASO - maandag 24 april 2006
Als geldt: F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2n)=F(2n+1)-1 voor nLaat zien dat dit ook geldt voor n+1:F(2)+F(4)+F(6)+...+F(2n)+F(2n+2)=F(2n+3)-1F(2n+1)-1+F(2n+2)=F(2n+3)-1F(2n+1)+F(2n+2)=F(2n+3)Dat komt me bekend voor... WvR maandag 24 april 2006
WvR maandag 24 april 2006
©2001-2024 WisFaq