Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Loodrechte projectie

Ik ben bezig met een voorbeeldexamen maar kom met behulp van het boek niet uit de volgende opdracht: (a, b, p, zijn vectoren, coordinaten moeten bovenelkaar gezien worden)

In R4 zijn gegeven de vectoren a, b, p:
a= (1 2 1 2), b= (1 3 4 2), p= (0 10 5 5)
en de deelruimte V=a,b

Bepaal de loodrechte projectie van pv van p op V= a,b

Els
Student universiteit - maandag 24 april 2006

Antwoord

Beste Els,

Construeer een matrix A met in de kolommen de vectoren a en b. Beschouw dan het stelsel: ATAx = ATp.

Als x hiervoor een oplossing is, dan is Ax precies de loodrechte projectie van p op V.

Ter controle: ik vind (3 8 9 6).

mvg,
Tom

td
maandag 1 mei 2006

©2001-2024 WisFaq