Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

hoi, ik kom niet uit de volgende opgave zouden jullie me verder kunnen helpen? Alvast bedankt!!!

Opgave
We hebben een vat met een bepaald volume en een bepaalde druk.
Om de druk in het vat 3,0 maal zo groot te maken moeten we het volume 20 cm3 kleiner maken.

Bereken het oorspronkelijke volume. De temperatuur is constant.

De temperatuur is constant, dus geldt pV = constant

• pV = 3p * (V - 20)

• V = 30 cm3.

ik snap niet waarom hier V = 30 cm3 uitkomt ik zou namelijk denken dat dit 60 cm3 moet zijn.

groetjes anne

anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 april 2006

Antwoord

pV=3p(V-20)
V=3V-60
2V=60
V=30
Lijkt me toch wel 30

WvR
maandag 24 april 2006

©2001-2024 WisFaq