Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Baansnelheid

hallo!

echt een hele fijne site!
ik kom niet uit de volgende opgave, zouden jullie me kunnen helpen?

de baan van een punt P wordt gegeven door: x=cost en y=1+cos4t met t op [-p,0]. Hierin zijn x en y in cm en is t in seconden.

de baan snijdt de lijn y=1 achtereenvolgens in de punten A, B, C en D.

Bereken nauwkeurig de snelheid van P in A

hoever ik ben gekomen: 1 + cos4t = 1, dus t=1/8p+k1/4p

dan dacht ik dat het 1e snijpunt dus t=1/8pzou zijn, maar dit is volgens het antwoordenboekje t=-7/8p

Hoe het verder moet met eerst afleiden en vervolgens de formule van de baansnelheid gebruiken snap ik allemaal wel.

Alvast super bedankt!

anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 21 april 2006

Antwoord

Beste Anne,

Het interval voor t is gegeven, namelijk [-p,0].
Jouw voorstel valt niet in dit interval

mvg,
Tom

td
vrijdag 21 april 2006

©2001-2024 WisFaq