Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansberekening met dobbelstenen

Ik weet dat het een vraag is met een vrij simpel antwoord, maar ik heb een wiskunde boek waar bijna niets wordt uigelegd, dus dat is gewoon erg vervelend als je van die kleine dingen even niet meer weet. Kon het ook niet zo snel vinden bij andere vragen.

De vraag:
Er is een gokspel waarbij je met 3 dobbelstenen gooit. De speler zet een euro in en kiest 1 getal op de dobbelsteen. Als dat getal 3x voorkomt, krijg je 4x je inzet terug, 2x -- 3x inzet terug, 1x -- 2x inzet terug, 0x -- niets


vragen:
Bereken de verwachtingswaarde van de winst. Dan moet je de kansen van x=o, x=1...x=3 optellen, maar hoe bereken je die kansen ook alweer. Alvast bedankt

Chris

Chris
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 18 april 2006

Antwoord

De kans dat het getal 3x voorkomt is: 1/6·1/6·1/6
De kans dat het getal 2x voorkomt is: 1/6·1/6·5/6·3. Bedenk zelf waar die ·3 vandaan komt en probeer de overige kansen te berekenen.
Succes.

wh
dinsdag 18 april 2006

©2001-2024 WisFaq