Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Mac Lauren reeks in GR

Hey wij zijn bezig met een opdracht voor wiskunde en we willen graag de maclaurinreeks voor sinx in de GR zetten dus: x-x3/3!+3^5/5!........... enz Kan iemand ons helpen???

Greetz us

wij
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 april 2006

Antwoord

De *hele* reeks kan natuurlijk niet, die is oneindig groot. Een partiele som kan als volgt (ik weet niet welke taal je gebruikt, dus ik schrijf een soort pseudotaal):
 
n:=11; # we nemen de termen x, -x^3/3!, tot en met (-1)^nx^(2n+1)/(2n+1)!
# je kunt n zelf instellen
lees x;
term:=x;
som:=x;
for i=1 to n do
begin
term:= -term*x^2/(2n*(2n+1));
som:=som+term;
end;
print(som)

kphart
vrijdag 28 april 2006

©2001-2024 WisFaq