Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44849 

Re: Determinanten

de normaalvergelijking van AB.
Hoe moet je die juist vinden want dat hebben we ook nog niet gezien. En hoe doe je het dan verder in die oef??
Groetjes
Tom

tomvr
3de graad ASO - woensdag 12 april 2006

Antwoord

Als a.x + b.y + c = 0 een vergelijking is van een rechte is, vind je de normaalvergelijking door deze vergelijking te delen door de
normeringsfactor Ö(a2+b2)

Toegepast op de vergelijking van de rechte AB in determinantvorm is deze normeringsfactor Ö[(x1-x2)2+(y1-y2)2]
En dit is nu juist |AB|

Je hebt dus als opp(ABC) =
1/2.|AB|.d(C,AB) =
1/2.Ö[(x1-x2)2+(y1-y2)2].1/Ö[(x1-x2)2+(y1-y2)2].det

En deze wortelvormen vallen dus weg.

LL
woensdag 12 april 2006

©2001-2024 WisFaq