Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sommatie

Beste,

voor volgende uitspraak moet ik an en bn berekenen zodat ze waar is:

å(bovengrens n - 1, k = 0) (-1/3)k*cos3(3kq) = an*cosq + bn*cos(3nq)

Ik heb echter geen idee hoe ik hieraan moet beginnen, dus zouden jullie me op weg kunnen helpen? Alvast bedankt.

Raphaë
3de graad ASO - zaterdag 8 april 2006

Antwoord

Raphael,
Gebruik de relatie cos3x=(3cosx+cos(3x))/4.Alleen de eerste en laatste term blijven over.
Groetend,

kn
zondag 9 april 2006

 Re: Sommatie 

©2001-2024 WisFaq