Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Hallo, hoe kan ik een vergelijking als deze oplossen?

(x+5)=x-1

Alvast bedankt.

David
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 april 2006

Antwoord

Je kunt links en rechts kwadrateren. Let op dat je dan aan het eind de oplossingen controleert! Door het kwadreteren kan je oplossingen 'creëren' ie toch geen oplossingen zijn!

Ö(x+5)=x-1
x+5=(x-1)2

Zie 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen.

WvR
vrijdag 7 april 2006

©2001-2024 WisFaq