Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meerkeuze vraag van 4

Bij een tekstverklaring voor het vak Duits moeten 7 vierkeuzevragen worden beantwoord. Natuurlijk is bij elke vraag maar één antwoord mogelijk. De surveilerende docent weet niets van duits en besluit alle vragen te gokken. Bereken de kans dat zij in totaal 5 van de 7 vragen goed heeft.

Karim
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 7 april 2006

Antwoord

Een typisch geval van binomiale verdeling!
X:aantal vragen goed
p=0,25
n=7
Gevraagd: P(X=5)

WvR
vrijdag 7 april 2006

©2001-2024 WisFaq