Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossing van de vergelijking

1,15 S1 - 3,10 S2 = 198000
-1,25 S1+19,95 S2 = 1619000
De oplossing weet ik al nl. S1 = 56053 en S2 = 84665, maar hoe komen ze eraan?? Kunt u dit uitgebreid uitleggen.
Bij de methode S1 of S2 laten verdwijnen krijg ik een ander antwoord.

Mariek
Student hbo - donderdag 6 april 2006

Antwoord

Beste Marieke,

Een methode is de substitutie: je haalt uit één van beide vergelijking S1 of S2 en je stopt de verkregen uitdrukking in de andere vergelijking, die dan nog enkel respectievelijk S2 of S1 zal bevatten.

Als je een ander antwoord krijgt, afhankelijk van welke onbekende je vervangt, dan doe je ergens iets fout. Probeer het nog eens zorgvuldig opnieuw en als je er niet aan uit komt, laat je uitwerking dan eens zien.

mvg,
Tom

td
donderdag 6 april 2006

©2001-2024 WisFaq