Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kans op een prijs

hoeveel kans maak ik met een prijsvraag : er zijn 938 inzendingen, er zijn 2 prijzen en ik heb 85 formulieren ingezonden

Kurt A
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 27 september 2002

Antwoord

Hoi,

Met C(n,m) bedoel ik: n!/[m!(n-m)!]

Er zijn 938 formulieren, 2 goeie en 936 slechte.
Je hebt 85 formulieren en mag dus 85 keer 'kiezen'.
Er zijn n=C(938,85) mogelijke keuzes.
Hiervan zijn er m=C(936,85) waarbij je geen enkele prijs hebt.
Je kans is dus: 1-n/m = ... = 1-(938-85)(937-85)/(938.937)@17.3%... Succes met de trekking.

Groetjes,
Johan

andros
vrijdag 27 september 2002

©2001-2024 WisFaq