\require{AMSmath} Herleid goniometrische formules Herleid: cos(1/2p-2t)·sin2t+cos2(p+2t) Uitwerking: sin2t·sin2t+(-cos2t)2= sin22t+cos22t= 1 Kunt u me uitleggen hoe de uitwerking tot stand komt? M.v.g Marian Marian Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006 Antwoord Beste Marian, Er geldt: cos(p/2-a) = sin(a) cos(p+a) = -cos(a) In de uitwerking worden deze twee eigenschappen gebruikt, samen met de grondformule van de goniometrie op het einde. mvg, Tom td woensdag 5 april 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Herleid: cos(1/2p-2t)·sin2t+cos2(p+2t) Uitwerking: sin2t·sin2t+(-cos2t)2= sin22t+cos22t= 1 Kunt u me uitleggen hoe de uitwerking tot stand komt? M.v.g Marian Marian Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006
Marian Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006
Beste Marian, Er geldt: cos(p/2-a) = sin(a) cos(p+a) = -cos(a) In de uitwerking worden deze twee eigenschappen gebruikt, samen met de grondformule van de goniometrie op het einde. mvg, Tom td woensdag 5 april 2006
td woensdag 5 april 2006
©2001-2024 WisFaq