\require{AMSmath} Limiet berekenen hoe bereken ik de volgende limiet? x.sin(5x)/tan2(4x) alvast bedankt mooij Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006 Antwoord Hallo Ik vermoed dat je de limiet bedoelt voor x®0. Je weet dat de limiet van sin(x)/x en van tan(x)/x voor x®0 gelijk is aan 1. We delen nu de teller en de noemer van je opgave door x2. De teller wordt dan sin(5x)/x = 5.sin(5x)/5x. Voor 5x®0 wordt de limiet hiervan dus gelijk aan 5.1 = 5 De noemer wordt tan2(4x)/x2 = 16.tan2(4x)/16x2 = 16.(tan(4x)/4x)2 Voor 4x®0 wordt deze limiet gelijk aan 16.12 = 16 De limiet van de breuk wordt dus 5/16 LL woensdag 5 april 2006 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe bereken ik de volgende limiet? x.sin(5x)/tan2(4x) alvast bedankt mooij Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006
mooij Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 april 2006
Hallo Ik vermoed dat je de limiet bedoelt voor x®0. Je weet dat de limiet van sin(x)/x en van tan(x)/x voor x®0 gelijk is aan 1. We delen nu de teller en de noemer van je opgave door x2. De teller wordt dan sin(5x)/x = 5.sin(5x)/5x. Voor 5x®0 wordt de limiet hiervan dus gelijk aan 5.1 = 5 De noemer wordt tan2(4x)/x2 = 16.tan2(4x)/16x2 = 16.(tan(4x)/4x)2 Voor 4x®0 wordt deze limiet gelijk aan 16.12 = 16 De limiet van de breuk wordt dus 5/16 LL woensdag 5 april 2006
LL woensdag 5 april 2006
©2001-2025 WisFaq