\require{AMSmath} Ontbinden in factoren Hoe moet je de 4 van 4x² weghalen om vervolgens in haakjes te kunnen ontbinden? De opgave is 4x²-24x+36. anouk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 4 april 2006 Antwoord Goede vraag! Als je 4x2-24x+36 wilt ontbinden dan gaat dat niet met de product-som-methode (zie ontbinden in factoren). Wat kan je dan doen? Je kunt een factor 4 'even' buiten haakjes halen. Dat gaat zo: 4x2-24x+36=4·(x2-6x+9) En x2-6x+9 kan je onbinden als (x-3)(x-3) of als (x-3)2 4x2-24x+36=4·(x2-6x+9)=4(x-3)(x-3) of 4x2-24x+36=4·(x2-6x+9)=4(x-3)2 En dan ben je er denk ik... WvR dinsdag 4 april 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet je de 4 van 4x² weghalen om vervolgens in haakjes te kunnen ontbinden? De opgave is 4x²-24x+36. anouk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 4 april 2006
anouk Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 4 april 2006
Goede vraag! Als je 4x2-24x+36 wilt ontbinden dan gaat dat niet met de product-som-methode (zie ontbinden in factoren). Wat kan je dan doen? Je kunt een factor 4 'even' buiten haakjes halen. Dat gaat zo: 4x2-24x+36=4·(x2-6x+9) En x2-6x+9 kan je onbinden als (x-3)(x-3) of als (x-3)2 4x2-24x+36=4·(x2-6x+9)=4(x-3)(x-3) of 4x2-24x+36=4·(x2-6x+9)=4(x-3)2 En dan ben je er denk ik... WvR dinsdag 4 april 2006
WvR dinsdag 4 april 2006
©2001-2024 WisFaq