Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44708 

Re: Hoek berekenen

Sorry, maar het begin snap ik niet echt, dat gaat me even iets te snel.
U zei het volgende

6·sin$\angle$C=8,2·sin45°
sin$\angle$C=0,966
$\angle$C$\approx$75°

Als ik 8.2 x sin45° doe krijg ik als antwoord: 5.80 (afgerond)
Vervolgens staat er gelijk dat sinC=0,966 maar hoe kom ik aan dit antwoord? Ik heb een aantal dingen geprobeerd op mijn rekenmachine, maar ik kom niet op dat antwoord uit. De rest snap ik denk ik wel aardig, het is alleen dat ik niet snap hoe ik aan 0,966 kan komen.

Wouter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 april 2006

Antwoord

q44709img1.gif

..en dat laatste kan je zo in je GR tikken...

WvR
dinsdag 4 april 2006

 Re: Re: Hoek berekenen 

©2001-2024 WisFaq