Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kans linkshandig

Hoi!

de kans dat iemand linkshandig is, is 0,18.. zegt het boek :)

"Bereken de kans dat van 5 willekeurige personen er hoogstens 1 linkshandig is." Dat wil dus zeggen P(1 linkshandig) of P(niemand linkshandig).

P(1 linkshandig) = 0,18×0,82^4
P(niemand linkshandig) = (5 nCr 1) × 0,82^5

de uitkomsten vermenigvuldig ik met elkaar, want er staat OF.. ( of niet? :)

maar ik kom niet op het goede antwoord uit.. ik zou niet weten wat er ontbreekt of fout is...

Aletta
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 30 maart 2006

Antwoord

Hallo Alette,

Er gaan een paar dingen mis.

P(1 linkshandig) = (5 nCr 1) ×0,18×0,82^4
of
P(niemand linkshandig) = 0,82^5

Omdat er of tussen staat moet je de uitkomsten optellen.

wl
donderdag 30 maart 2006

©2001-2024 WisFaq