\require{AMSmath} Bepaal dmv differentiatie de min kosten en optimale bestelhoeveelheid q Ik snapte deze vraag niet :(kostenfuncties:bestelkosten kb = 10 + 98/q ; voorraadkosten kv = 20+2qk zijn de kosten en hoeveeheid is q in eenheden van 100Hoe kan ik dmv differentiatie de minimale totale kosten en de daarbij behorende optimale bestelhoeveel q bepalen ?alvast bedankt mvg.rens rens Student hbo - donderdag 30 maart 2006 Antwoord Je wilt de minimale totale kosten. Je moet kb dus bij kv optellen, dan bekom je:kt (totale kosten) = 10+98/q+20+2q = 30 + 98/q + 2qOm hiervan het minimum te bepalen moet je de nulpunten van de afgeleide van kt bepalen.Nu jij weer. Stijn donderdag 30 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik snapte deze vraag niet :(kostenfuncties:bestelkosten kb = 10 + 98/q ; voorraadkosten kv = 20+2qk zijn de kosten en hoeveeheid is q in eenheden van 100Hoe kan ik dmv differentiatie de minimale totale kosten en de daarbij behorende optimale bestelhoeveel q bepalen ?alvast bedankt mvg.rens rens Student hbo - donderdag 30 maart 2006
rens Student hbo - donderdag 30 maart 2006
Je wilt de minimale totale kosten. Je moet kb dus bij kv optellen, dan bekom je:kt (totale kosten) = 10+98/q+20+2q = 30 + 98/q + 2qOm hiervan het minimum te bepalen moet je de nulpunten van de afgeleide van kt bepalen.Nu jij weer. Stijn donderdag 30 maart 2006
Stijn donderdag 30 maart 2006
©2001-2024 WisFaq