Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Linear verband

Hallo,

ik heb een klein vraagje:

ik heb een lineair verband van 60=0.03 en 150=0.45 nu wil ik weten hoeveel dat 125 is!

Groetjes

P Soon
Iets anders - donderdag 30 maart 2006

Antwoord

Laten we 't een beetje 'netjes' houden hier...

Gegeven is dat er tussen x en y een lineair verband is:


Gevraagd: geef de formule.

De formule wordt y=ax+b
Met a:richtingscoëfficiënt of ook wel de gemiddelde verandering.



Dus: a=(0.45-0.03)/(150-60)0.00467
Je weet y=0.00467x+b. Vul nu bijvoorbeeld (150,0.45) in om b te berekenen:
0.45=0.00467·150+b oplossen! b-0.25
De formule is (bij benadering): y=0.00467x-0.25

Klein vraagje, maar een lang antwoord...

Zie ook Herkennen van verbanden

WvR
donderdag 30 maart 2006

©2001-2024 WisFaq