Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kosten berekenen


Een ondernemer leende vorig jaar op 1 mei 90.000
De rente op deze lening is 9% per jaar, steeds achteraf per halfjaar te voldoen. Op 1 november vorig jaar werd door de ondernemer 9000 op de lening afgelost.

1e vraag: Hoeveel bedroegen vorig jaar de rentekosten van deze lening? Ik had zelf als fout atw. 4050 (8100 delen door 2)
Het juiste antw is 5265 maar hoe bereken ik dat?

2e vraag: met welk bedrag en waar staat de rente van de lening op de balans per 31 december vorig jaar? antw is 1215 credit. Berekening??

Alvast hartelijk dank!

Jessic
Student hbo - donderdag 30 maart 2006

Antwoord

Jessica
Totale rentekosten vorig jaar=0,045*90.000+0,015*81.000=4050+1215=5265.
De 1215 is de rente over nov. en dec.en staat als schuld op de balans.
Groetend,

kn
donderdag 30 maart 2006

©2001-2024 WisFaq