Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waar hebben twee functies dezelfde helling?

Hallo,
Ik ben zojuist bij een opgave gekomen waar ik even niet uit kom, nl: Je hebt twee functies, f(x)= x3 en g(x)= x6. Bereken exact voor welke waarde van x beide grafieken dezelfde helling hebben. Ik kwam hierop: 3x2=6x5, immers zijn dat de afgeleide en zou de uitkomst voor een waarde van x hetzelfde moeten zijn, maar ik kom er momenteel niet verder mee. Het antwoord schijnt 3Ö0,5 te zijn, maar ik weet niet hoe je hierop kan komen.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen,
Bvd

Marco
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 28 maart 2006

Antwoord

3x2=6x5
3=6x3 (x¹0)
x3=1/2
x=3Ö1/2

...en voor x=0?

WvR
dinsdag 28 maart 2006

©2001-2024 WisFaq