Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

vereenvoudigen van een oef.

Hallo iedereen!Ik heb een klein probleempje! Ik weet niet hoe ik aan deze oefening moet beginnen! Kunnen jullie me een handje helpen? dit is de oef:
1/4cosalfa.cos3alfa-1 + 11/4 cos2alfa -cos(tot de vierde) alfa

Ik ben begonnen met cos3alfa uit te rekenen! Wat nu?
vele groetjes!

Overlo
3de graad ASO - woensdag 25 september 2002

Antwoord

Hoi,

1/4.cosa.cos(3a)-1+11/4.cos2a-cos4a=
1/4.cosa.(4.cos3a-3.cosa)-1+11/4.cos2a-cos4a=
cos4a-3/4.cos2a-1+11/4.cos2a-cos4a=
2cos2a-1=
cos (2a).


Groetjes,
Johan


TIP:
- cos(3a) = 4.cos3a-3.cosa
(kan je makkelijk narekenen, of ken je van buiten)
- is makkelijker als je enkel cos gebruikt en sin vermijdt.

andros
donderdag 26 september 2002

©2001-2024 WisFaq