Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijkvormige figuren

Hoi, ik zit in het 3de jaar ASO en ik zit echt helemaal vast bij een oefening van gelijkvormige driehoeken. Ik weet zelfs niet hoe ik eraan moet beginnen.
ABCD is een parallellogram waarin Â=120° AB=16 en BC=10.
Verleng nu de zijde AB langs de kant van A tot een punt E zo dat AE=4. Als F het snijpunt is van CE en AD dan is FD ...

Kan iemand mij alsjeblieft helpen. Ik ben ten einde raad.

Kevin
2de graad ASO - zondag 26 maart 2006

Antwoord

q44534img1.gifDAFE~DDFC

Je weet dan:


Neem DF=x, dan AF=10-x.

Er geldt:

q44534img2.gif

Moet kunnen toch?

WvR
maandag 27 maart 2006

©2001-2024 WisFaq