Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadrateren van negatieve getallen

Wanneer een negatief getal wordt gekwadrateert vermenigvuldig je eigenlijk het negatieve getal met zichzelf. De uitkomst zou dan dus een positief getal moeten zijn. Tenslotte: -8 x -8 = 64. Toch schijnt -82 niet 64 te zijn maar -64?
  • Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan. (2 rekenmachines geven hierover verschillende resultaten !)

P. Cla
Ouder - donderdag 23 maart 2006

Antwoord

Beste Perrie,

Het is hier een kwestie van wat je precies bedoelt, let op haakjes.
Een negatief getal in het kwadraat is inderdaad positief, maar dan moet je ook dat negatieve getal in z'n geheel kwadrateren. Het getal '-8' in het kwadraat is dan (-8)2 en dat is 64. Als je echter -82 schrijft, dan staat dat kwadraat alleen bij die 8 en niet bij het minteken, dus daar staat dan -(82) = -(64) = -64.

Snap je het verschil?

mvg,
Tom

td
donderdag 23 maart 2006

Re: Kwadrateren van negatieve getallen

©2001-2024 WisFaq