\require{AMSmath} Poolvergelijkingen hoi,gegeven is de functie: r = 2 + sin (q) met domein [0,2p]er is dan een grafiek gegeven van deze functieén een grafiek van de poolvergelijking..hoe kun je de ligging van coördinaten op de grafiek van de poolvergelijking verklaren??in het boek zijn deze voorbeelden gegeven:A(2,0) neem je q = 0 dan krijg je r = 2B(0,3) neem je q = 1/2p dan krijg je r = 3nu moet ik de punten (-2,0) en (0,-1) verklaren.Hoe doe je dat??Of algemener: hoe verklaar je de ligging van bepaalde punten op de grafiek van een poolvergelijking??alvast bedankt!! Caroli Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 maart 2006 Antwoord Poolcoördinaten worden gegeven in de hoek met het positieve deel van de x-as en de afstand tot O(0,0).Zo'n 'poolvergelijking' geeft het 'verband' tussen de hoek en de straal.(-2,0)?Dan is r=2 en q=p. Vul maar in:r=2+sinp=2(0,-1)?Dan is r=1 en q=11/2p. Vul maar in:r=2+sin(11/2p)=2+-1=1Lukt dat zo? WvR donderdag 23 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoi,gegeven is de functie: r = 2 + sin (q) met domein [0,2p]er is dan een grafiek gegeven van deze functieén een grafiek van de poolvergelijking..hoe kun je de ligging van coördinaten op de grafiek van de poolvergelijking verklaren??in het boek zijn deze voorbeelden gegeven:A(2,0) neem je q = 0 dan krijg je r = 2B(0,3) neem je q = 1/2p dan krijg je r = 3nu moet ik de punten (-2,0) en (0,-1) verklaren.Hoe doe je dat??Of algemener: hoe verklaar je de ligging van bepaalde punten op de grafiek van een poolvergelijking??alvast bedankt!! Caroli Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 maart 2006
Caroli Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 23 maart 2006
Poolcoördinaten worden gegeven in de hoek met het positieve deel van de x-as en de afstand tot O(0,0).Zo'n 'poolvergelijking' geeft het 'verband' tussen de hoek en de straal.(-2,0)?Dan is r=2 en q=p. Vul maar in:r=2+sinp=2(0,-1)?Dan is r=1 en q=11/2p. Vul maar in:r=2+sin(11/2p)=2+-1=1Lukt dat zo? WvR donderdag 23 maart 2006
WvR donderdag 23 maart 2006
©2001-2024 WisFaq