Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 44474 

Re: Re: Waarde van coëfficiënten

Aha, door die laatste 9 wordt 't me een beetje duidelijker. Ik dacht namelijk dat coëfficienten alleen voor de x stonden, maar dat is dus niet zo. Vandaar die vreemde gedachte van (X-1)...
Het gaat dus om de -1 in de ene factor (en +1 in de andere) als ik 't goed begrijp, want die komen er altijd in voor. Maar hoe nu verder?? Sorry dat ikniet zo snel van begrip ben, maar dit onderdeel ligt me niet zo geloof ik..Groet Iris

iris
Student hbo - woensdag 22 maart 2006

Antwoord

x3-1=(x-1)(x2+x+1)
x5-1=(x-1)(x4+x3+x2+1)
x7-1=(x-1)(x6+x5+x4+x3+x2+x+1)
x9-1=(x-1)(x8+x7+x6+x5+x4+x3+x2+x+1)
Enig idee wat x101-1 zou kunnen zijn?
Probeer dat anders maar eens uit in dat scriptje.
Geldt misschien ook wel x6-1=(x-1)(x5+x4+x3+x2+x+1)?
Werk de haakjes maar eens uit!
Toch is er nog iets meer aan de hand als de exponent even is.
Probeer daar ook eens achter te komen.
Gewoon experimenteren, vermoedens krijgen en die dan (door haakjes wegwerken) proberen te bewijzen.

hk
woensdag 22 maart 2006

©2001-2024 WisFaq