Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Waarde van coëfficiënten

Ontbind x2-1, x3-1 en x4-1 etc. m.b.v. de TI-89. Kies F2-Algebra en vervolgens 2:factor (Ik heb de TI-83 plus en kan dit niet vinden.)
Kijk naar de coëfficiënten en formuleer een vermoeden omtrent de mogelijke waarde.
Bewijs of weerleg vervolgens dit vermoeden.
Ik heb een poging gedaan om ze zelf te ontbinden,maar er komen geen coëfficiënten in voor...ja de 1...
x2-1=(x+1)(x-1)
X3-1=(x-1)(x2+x+1)
x4-1=(x+1)(x-1)(x2+1)
Wat zouden ze bedoelen??
Alvast bedankt voor de hulp!
Groetjes IRis

iris
Student hbo - woensdag 22 maart 2006

Antwoord

Kennelijk wordt ervan uitgegaan dat je een TI-89 hebt, maar met onderstaand scriptje kan het ook.
Probeer dan ook eens verder met x5-1, x6-1, x7-1, etc.

hk
woensdag 22 maart 2006

 Re: Waarde van coëfficiënten 

©2001-2024 WisFaq