\require{AMSmath} Functies Hallo, ik heb sommen met functies. Ik snap wel hoe ik deze moet uitrekenen, alleen niet als het een begatief getal is.Bijvoorbeeld:f(x)= 3x3-11x2+5x+3 De vraag van de som is: bepaal f(x) voor x=2, x=-2 en x=3. Als ik x=2 neem dan is het antwoord -7Maar als ik x=-2 neem dan kom ik uit op 13 maar het antwoord moet -75 zijn. Waar ga ik dan de fout in?? vivend Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 maart 2006 Antwoord Beste,Misschien ben je "haakjes" vergeten: -22 = -4, maar (-2)2=4.Ik kom op f(-2) = 3·(-2)3 - 11·(-2)2 + 5·-2 + 3 = 3·-8 - 11·4 - 10 + 3 = - 24 - 44 - 10 + 3 = -75En dat klopt als een bus.. FvL dinsdag 21 maart 2006 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik heb sommen met functies. Ik snap wel hoe ik deze moet uitrekenen, alleen niet als het een begatief getal is.Bijvoorbeeld:f(x)= 3x3-11x2+5x+3 De vraag van de som is: bepaal f(x) voor x=2, x=-2 en x=3. Als ik x=2 neem dan is het antwoord -7Maar als ik x=-2 neem dan kom ik uit op 13 maar het antwoord moet -75 zijn. Waar ga ik dan de fout in?? vivend Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 maart 2006
vivend Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 maart 2006
Beste,Misschien ben je "haakjes" vergeten: -22 = -4, maar (-2)2=4.Ik kom op f(-2) = 3·(-2)3 - 11·(-2)2 + 5·-2 + 3 = 3·-8 - 11·4 - 10 + 3 = - 24 - 44 - 10 + 3 = -75En dat klopt als een bus.. FvL dinsdag 21 maart 2006
FvL dinsdag 21 maart 2006
©2001-2024 WisFaq